Frida Skybäck


bokhandeln på riverside drive

Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.

Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon som tappat livsgnistan att börja om på nytt. 


RECENSIONER:
En riktigt charmig historia om både kärlek och sorg. Frida Skybäcks bästa hittills!

Johanna Wistedt recensent på Amelia


Bedårande bra och med en helt egen twist. Om systerskap, svek och att hitta en plats att läka.

Tara
 

Wow! Feelgood i bokhandelmiljö, kan ju aldrig bli fel! Bara älskar Bokhandeln på Riverside Drive!! Härlig miljö och fina karaktärer. 6/6 i betyg. 

Boklådan
 

En charmig och välskriven roman om svåra beslut, relationer, vänner och längtan efter att söka sina rötter. Gillar du Nora Roberts romaner om driftiga och handlingskraftiga kvinnor och filmer som ”You’ve got Mail” och ”Notting Hill” så är detta boken för dig. 

Agneta Norrgård, recensent i SVTs Go'kväll
 

Helt underbar bok för anglofiler och bokälskare, en riktig bladvändare. 

Hanneles bokparadis
 

Jag älskar Frida Skybäcks tidigare historiska böcker, men hon kan skriva annat också. Detta är en riktigt mysig bok om det bästa jag vet – böcker och så lite kärlek och hemligheter. Absolut 5/5 i betyg.

Boktyckaren
 
 
Vilken härlig läsning detta var! En riktigt mysig feelgood som utspelar sig i en bokhandel i London, bara det är underbart! Det är en spännande historia som varvar nutid och dåtid med hemligheter, kärlek och flera härliga karaktärer och jag håller tummarna för fler böcker i nutid av Frida.
 
Books by Tess
 

En bok med ordet bokhandel i titeln bäddar ju på något sätt för en läsupplevelse utöver det vanliga och jag blev verkligen inte besviken! Språket är bra och handling flyter hela tiden framåt. Jag upptäcker fort att Bokhandeln i Riverside drive är en riktig må-bra-bok som man mer än gärna sträckläser, nerbäddad i soffan med en stor balja te på soffbordet. Jag lever mig verkligen in i hur glädjen, värmen, vänskapen och kärleken utvecklas mellan de olika karaktärerna i boken. Det här kommer nog att bli en bok som jag i framtiden faktiskt tar mig tiden till att läsa om (Något jag mycket sällan gör. Ni vet hur det är; för mycket böcker, för lite tid!) för att den helt enkelt var så himla bra och ett stort nöje att läsa. För det är precis så här en feelgood-bok ska vara när den är riktigt, riktigt bra.

Romance på svenska
 

Åh, vilken mysig bok Frida Skybäck skrivit! England, böcker och bokhandel, vänskap och kärlek... Kan det bli bättre? 
 
Boklusens bokblogg
 följ mig på facebook: