Bokhandeln på riverside drive

Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.

Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.

Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?

Bokhandeln på Riverside Drive är en varm, charmig och hoppingivande feelgoodroman om hur ett hus fyllt med böcker, en handfull främlingar och en butter gammal hankatt kan hjälpa någon att börja om på nytt.

 

MIDNATTSSOL

Midnattssol är tredje och sista delen i serien om systrarna Stiernfors. Det är ett fängslande drama om kärlek, systerskap och om att vara kvinna under 1800-talet.

"Frida Skybäck har gjort det igen. Den sista och avslutande boken om systrarna Stiernfors är precis lika underbar som de två första." (Boktyckaren)

"Det är tydligt att Skybäck lagt ner mycket research i projektet, och miljöerna känns trovärdiga … Midnattssol är en bra och välskriven avslutning på trilogin om systrarna Stiernfors." (Bibliotekstjänst)

"Det här är en serie som jag tycker mycket om och den fungerar nog både för den läsare som gillar historiska romaner och den som i vanliga fall inte läser sådana. Har du inte läst böckerna om systrarna Stiernfors ännu så tycker jag definitivt att det är dags att göra det nu!" (Boklysten)

"Sista boken i serien om systrarna Stiernfors och det är mycket dramatik i denna boken, får faktiskt en liten tår i ögonvrån då och då. Jag tycker den är så välskriven och genomtänkt att jag hade nästan önskat att det fanns en syster till, för jag vill så gärna läsa en bok till i serien." (Mias bokhörna)
 

POLARNATT

Polarnatt är andra delen i serien om de tre systrarna Stiernfors i 1840-talets Lund. Med teman som äktenskap, drömmar, kvinnorättskamp och olycklig kärlek ger Frida Skybäck en röst åt tidigare generationers kvinnor.

"En roman full av intriger, berättelser, dramatik och vindlande härvor av relationer ... Polarnatt är välskriven och har högt tempo, jag läser njutningsfullt och engagerat" (Skånska Dagbladet).

”Att läsa Polarnatt är att kliva in i en annan värld ... Skybäcks historiekunskap skapar en trovärdig berättelse, och bakom frasande kjolar och tebjudningar finns en näve knuten i kvinnokampen. Betyg: 5/5." (Therese ordar)

 
”Ett stycke kvinnohistoria i romanform.” (Tankestormar)

 
”Förutom att det är en fantastisk skriven bok så är det även intressant att få läsa om Sverige under 1800-talet ... Miljöskildringarna är helt makalösa ... Jag kan inte rekommendera denna bok tillräckligt. Betyg 5/5." (Zellys bokblogg)

 
”Här finns allt man kan önska sig; heta känslor, förbjudna relationer, hat, dramatik och mysterier i det förflutna ... Boken är mycket välskriven och fängslande, faktiskt en riktig bladvändare. Polarnatt är verkligen att rekommendera till alla som vill läsa en riktigt bra historisk kärleksroman. Betyg: 4+/5. (Johannas deckarhörna)
 

NORRSKEN

Norrsken är första delen i en ny serie med historiska kärleksromaner av den uppskattade författaren Frida Skybäck. Vi kommer att få följa systrarna i herrskapsfamiljen Stiernfors på Rosenlunds herrgård i Skåne. Likt en modern Jane Austen skildrar Frida Skybäck de tre systrarna och deras kärlekar, glädjeämnen och problem under 1800-talets mitt. 

Boken är en stämningsfull och gripande skildring om en ung 1800-talskvinnas begränsade möjligheter att bestämma över sitt eget liv. Ett romantiskt drama för alla som älskar Downton Abbey och systrarna Brontë. 
den vita frun

År 1784 reser Maria som sällskap till Juliana Bielke och hennes mor Dorotea från Stockholm till Borgeby slott i Skåne. Den vackra och utmanande Juliana har förargat sin mor genom att i hemlighet förlova sig med den unge fattige konstnären Kasper, och av den anledningen beslutar Dorotea sig för att ta med dottern bort från storstadens lockelser till Borgeby, där inte mindre än tre unga, ogifta och adliga män befinner sig. Maria, som levt tillsammans med familjen Bielke sedan hennes mor dog i dysenteri, är i jämförelse med Juliana alldaglig och tillbakadragen och van att befinna sig i skuggan av sin välgörares dotter. 

Familjen som residerar på Borgeby slott präglas av inre motsättningar och mörka hemligheter och Maria kan inte låta bli att undra över deras avsikter. Varför har sällskapet egentligen bjudits in till slottet? 


charlotte hassel

Charlotte Hassel är hemligt förlovad med sin stora kärlek den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna, men då hon en natt under dramatiska omständigheter tvingas fly och lämna landet skiljs de åt. Först tretton år senare, 1771, ses de igen på en bal på Stockholms slott. Charlotte, som numera är bosatt på ett gods i England, har nåtts av ett oroväckande bud och motvilligt begett sig tillbaka till Sverige. Väl där får hon åter bekanta sig med de människor hon en gång lämnat.

För Axel, som aldrig kunnat glömma sin första kärlek, ger det oväntade mötet upphov till en rad frågor. Sammanstötningen blir lika smärtsam för Charlotte, som nu långsamt inser vad
hon har gått miste om.